dakkapel zelfbouwpakket

Makkelijk zelf een dakkapel plaatsen met een bouwpakket

Met een dakkapel zelfbouwpakket van ABM Dakkapellen ben je verzekerd van degelijk materiaal. Vraag naar de mogelijkheden.

4.8/5
uit 92 reviews
Dakkapel zelfbouwpakket

Dakkapel zelf bouwen

Met een dakkapel transformeer je je woning met extra ruimte en licht. De extra ruimte en meer licht geeft je meer wooncomfort. Daarnaast wordt je woning meer waard. Met een dakkapel zelfbouwpakket, realiseer je dit zelf. En omdat je het zelf doet, bespaar je een flink bedrag. Het is nog steeds mogelijk om het gratis in te laten meten. En uiteraard kunnen wij het transport regelen.

Wat is een dakkapel zelfbouwpakket?

Een dakkapel zelfbouwpakket bevat alle materialen die je nodig hebt om zelf een dakkapel op uw dak te installeren. Deze zelfbouwpakketten variëren van eenvoudige, prefab dakkapel modellen tot een volledig naar wens gemaakt dakkapel met rolluiken, zonnepaneel versteving of airco.

Voor wie is een dakkapel zelfbouwpakket ideaal?

Als je handig bent, of je bent zelf timmerman. En natuurlijk voor zelfstandig timmerlieden, of aannemers die snel een dakkapel willen kunnen plaatsen bij eigen klanten. Hoe dan ook, je bespaart de uitgaven voor alle manuren.

Voordelen van een zelfbouwpakket

Wat zijn de belangrijkste redenen dat je zelf een dakkapel plaatst met een zelfbouwpakket? Met name is dat kostenbesparing: Het zelf installeren van een dakkapel kan aanzienlijk goedkoper zijn dan het inhuren van professionals. Het is natuurlijk gewoon zo, als je handig bent, dan kan je het makkelijk zelf doen. Efficiëntie: ideaal voor zelfstandige timmerlieden of aannemers die voor hun klant een dakkapel moeten plaatsen. Met een zelfbouwpakket bespaar je een hoop tijd ten opzichte van zelf een dakkapel maken. Zo is een zelfbouwpakket in één dag geplaatst met tweeën.

Belangrijke Overwegingen

Voordat je begint, beoordeel je of je het echt zelf kan. Controleer of je alle benodigde gereedschappen hebt en informeer naar lokale bouwvoorschriften en de noodzaak van een vergunning. Mocht je hulp nodig hebben bij het aanvragen van een vergunning, dan brengen we je in contact met onze partner.

Waarmee moet je rekening houden als je een dakkapel wilt plaatsen

 1. Voorbereiding: Controleer het pakket op alle materialen en gereedschappen. Lees de handleiding grondig door. Neem veiligheidsmaatregelen in acht. Denk hierbij aan een dakrandbeveiliging, een steiger en een harnas.
 2. Framing: Markeer de plaats op het dak en snijd door de folie en zaag door het dakbeschot. Bouw het raamwerk voor de dakkapel volgens de instructies. Kennis van de dakconstructie is een vereiste! 
 3. Installatie: Monteer de dakkapel in het voorbereide gat en zorg ervoor dat deze waterdicht is. 
 4. Afwerking: Werk de binnen- en buitenkant van de dakkapel af, volgens de instructies. 

Onderhoud en zorg na installatie

Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat uw dakkapel in topconditie blijft. Controleer jaarlijks op lekkages en beschadigingen en zorg voor regelmatige schoonmaak van de ramen en ventilatieroosters.

Conclusie

Een dakkapel zelfbouwpakket biedt een kosteneffectieve manier om uw huis te verbeteren. Met de juiste voorbereiding, zorgvuldige uitvoering en regelmatig onderhoud, kun je genieten van de extra licht en ruimte die een dakkapel biedt.

Hoe werkt het?

In 4 stappen is het geregeld. 

Maak een calculatie

Op basis van een de calculatie passen we de korting toe voor het zelfbouwpakket.

Wij nemen contact op

We nemen snel contact met je op om alles te bespreken. Wil je dat wij alles inmeten?

Plannen levering

Wanneer wil je de dakkapel geleverd hebben?

Zelf plaatsen

Het meeste spreekt voor zich, maar uiteraard krijg je een handleiding voor de montage.
Start met stap 1.
De korting wordt ontvangt u na inzending van de berekening 

Wat zit er in het dakkapel zelfbouwpakket

Deze onderdelen vind je in het pakket. Het monteren spreekt meestal voor zich. Uiteraard krijg je een handleiding voor een correcte montage van alle onderdelen

Zijwanden

De zijwanden van het dakkapel zelfbouwpakket zorgen voor de stevigheid van de dakkapel. Tijdens het inmeten bepalen we de hoogte en breedte, daarnaast is de hellingshoek een belangrijke factor.

Zijwanden Dakkapel zelfbouwpakket

Dak met boeiboord

Het dak ligt onder de rest van de onderdelen. Het dak is compleet met bedekking, boeiboord, isolatie en afdekstrook die onder de dakpannen komt.

Dak en boeiboord Dakkapel zelfbouwpakket

Kozijn met startprofiel

De kozijnen met draaikiepramen zijn kant en klaar inclusief glas. Het is mogelijk om ventilatieroosters te laten plaatsen in het kozijn/glas. Het startprofiel (loodflap onder kozijn) maakt de aansluiting naar het hellende dak.

Het kozijn op de afbeelding hoort niet bij dit dakkapel

Kunststof kozijn Dakkapel zelfbouwpakket

Blindpaneel

Afhankelijk van de hoeveelheid ruimtes op zolder, krijgt u ook een blindpaneel bij het kozijn. Tijdens de inmeting is precies duidelijk wat de breedte is van dit paneel. Uiteraard is het mogelijk om meerdere panelen te plaatsen.

Blindpaneel Dakkapel zelfbouwpakket

Vaker gestelde vragen

Op zoek naar een antwoord over de dakkapel zelfbouwpakketen? Bekijk hier de vaker gestelde vragen met antwoord. Wanneer u nog een vraag heeft, aarzel niet en stel hem vrijblijvend.

 • Moet ik rekening houden met de dakconstructie bij het zelf plaatsen van een dakkapel

  Ja, elk dak is anders. Wanneer u twijfelt, neem altijd een professional in de armen om schade te voorkomen.

 • Kan ik ook zakelijke een dakkapel zelfbouwpakket inkopen

  Uiteraard is het mogelijk om een zelfbouwpakket te kopen via uw bedrijf. We hebben meer zelfstandig ondernemers die dakkapellen plaatsen voor hun klanten en die ze bij ons inkopen. Dat doen ze omdat het veel tijd bespaart met bouwen, inmeten en materialen bestellen. Daarnaast hebben wij in de jaren de expertise opgebouwd om kwalitatief sterke dakkapellen te bouwen.

 • Wordt een dakkapel zelfbouwpakket ook geleverd?

  Jazeker, wij leveren ook de zelfbouwpakketten aan de deur. Dit is wel in overleg en de prijs is afhankelijk van de locatie. Vraag vrijblijvend meer informatie aan.

Hulp nodig bij het bestellen van een dakkapel zelfbouwpakket?

Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

Jan ABM Dakkapellen Tilburg
Edwin ABM Dakkapellen Tilburg

Jan & Edwin

Edwin van ABM Dakkapellen